ŽIVÝ WEBINÁŘ v úterý 14.1.2025 od 19 hod. - PŘIHLÁSIT SE >>
Grilovací sezóna je tu a vy se mě často ptáte, co si já nejradši dávám a co má ráda moje rodina☺. Já mám ráda spoustu dobrot, ale hamburgrem u nás nikoho neurazím. Navíc se dá upravit v několika verzích, podle toho, kdo jede v kterém stravovacím režimu.
Takže zde můj oblíbenec
Můj neoblíbenější hamburger i celé mé rodiny ☺
Recept průběžně upravuji, dochucuji, vylepšuji a hlavně obměňuji dle chuti a sezonnosti bylinek
Základem je krůtí maso, které vždy kupuji čerstvé v ověřené masně – čerstvost a kvalita surovin je základem úspěchu zdravého životního stylu. Maso si pak umelu sama doma, abych měla jistotu, čím budu své děti i nás dospěláky krmit. Krůtí maso je dietní, netučné, dobře stravitelné a obsahuje plnohodnotné a cenné bílkoviny pro lidský organismus.
Pro 6 osob budeme potřebovat:
V dostatečně velké míse opatrně smícháme maso s ostatními ingrediencemi, důkladně promísíme a necháme chvilku odležet. Pak vytvarujeme 6 hamburgerů, které ještě potřeme olivovým olejem a uložíme ještě na chvíli do ledničky. Rozkrojíme hamburgery, které též potřeme olejem z obou stran.
Mezi tím si připravíme salátek – z medu, hořčice a oleje připravíme lehký dresing, který dochutíme solí a pepřem, popřípadě ještě zakápneme citronem nebo limetkou. Připraveným dresingem polejeme opranou ruku a lehce prohodíme. Necháme též chvilku odležet.
Pak už jen lehce opečeme hamburgerové housky do zlata. Ty můžeme podle chuti ještě po opečení potřít dijonskou hořčicí. Upečeme nebo ugrilujeme hamburgery a doplníme připraveným salátkem.
Rychlé, chutné, zdravé, lehké a výživné!!! Dobrou chuť☺
I
lustrační foto: